Östgötaslaget är inställt!

Idag 2021-05-03 har ÖRRK, Östergötlands RoadRacing Klubb, i samråd med SVEMO, Svenska Motorsportförbundet, beslutat att Endurancetävlingen Östgötaslaget SEC#2 2021-05-21 på Mantorp Park är inställd av Covid-19skäl.

Östergötland är mycket hårt drabbat av Coronapandemin nu. Regionen har fredagen den 30/4 meddelat skärpta krav bla. innefattande ”personlig lockdown” samt att vare sig anordna eller deltaga i aktiviteter utanför familjekretsen. Vid kontakt med Region Östergötland, Enhet för smittskydd och vårdhygien, har Karin Festin, bitr. smittskyddsläkare, meddelat en stark avrådan för att genomföra vårt arrangemang. Deras lägesbeskrivning är, citat: ”I ljuset av pandemiläget i Region Östergötland där smittspridningen under förra veckan var all-time-high och belastningen på sjukvården är EXTREM”.

Smittspridningsrekommendationerna har vi bara att förhålla oss till men även om smittspridningen varit hanterbar kan vi inte ta ansvar för tävlingsverksamhetens risk för allvarliga personskador i ett läge där regionen beskriver belastningen på sjukvården som EXTREM. Detta gäller speciellt för akut och intensivvårdsverksamheten vars beredskap och förmåga är en förutsättning för all risksport.

Den yttersta konsekvensen kan vara att skadade förare inte får den vård de normalt skulle få och det kan inte SVEMO, ÖRRK samt Östgötaslagets tävlingsledning ta ansvar för. Vi beklagar den uppkomna situationen och hoppas på er förståelse. Torbjörn Orell, Ordförande ÖRRK

Comments are closed.